torstai 31. maaliskuuta 2011

Ö-mappiin

EI lähde tämä ihana vanha iso essu, jonka hamstrasin tänään lempikangaskaupastani -eli kirpparilta. Hyväkuntoinen, ISO! Kangasta siinä n. 75 x 200 cm, keskellä pääntienaukko. Omppujen koko n. 6 x 7 cm, eli ihanan isoja nekin. Takkiainesta, ehdottomasti!

Ö-mappiin lähtee puolestaan tämä viime iltaöinen kokeilu. Onneksi pitkän harkinnan jälkeen en silpunnut tähän erästä vanhaa "nimikangasta", vaan tyydyin tekemään kokeiluversion tästä pöytäliinasta.

Halusin kokeilla jotain vanhasta, 60-luvulla tehdystä vauvanvaatekirjasta, jota äitini on rakkaudella ja huolella säilyttänyt. Halusin nuorimmaiselle päiväunihaalarin pihalle. Kaavahan löytyi juuri tuosta (huom enimmäkseen vauvanpukimiin keskittyneestä) kirjasta. En siis mittelöinyt kaavaa sen tarkemmin vaan annoin palaa.

Tuloksena hirvitys. Sekä väritykseltään että kooltaan. (Värityksestä ei voine syyttää kuin..) Nämä tunnit olisi ehkä menneet parempaan talteen nukkumatin mailla :)
Joo-o. Mahtuu meidän vajaa kolmevuotiaalle. Joka muuten EI enää nuku päiväunia kärryissä, eikä ehkä tykkää haalarista jossa on "tossuosa" .. No, saihan tähän upotettua ne harhailevat ajatukset joden takia uni ei tullut viime yönä silmään.

6 kommenttia:

 1. Voi kun suloinen!! Vaikkakin iso ;D

  Jos katkaisisi jalkaosat pois?Laittaisi resorit vaikka.. onhan tuo niin soma etteihän sitä Öömappiin sentään voi jättää?!!

  VastaaPoista
 2. Ihana omppukangas ja ihana haalari vaikka onkin isokokoinen. Minustakin pienentämään vaan :)

  VastaaPoista
 3. Minun mielestä niin ihana haalari että oksat pois! Mikä on suurinpiirtein koko? Resorit tilalle ja aivan mieletön haalari!!!

  VastaaPoista
 4. Ja omenakangas on TOSI UPEA!!!

  VastaaPoista
 5. Kiittää kannustuksesta :) Koko arviolta noin 98 cm. Jospa ompelisin ne resorit, heitin kyllä haalarin jo kierrätyskeskukseen menevään pussiin :) Mutta ei luovuteta, etsitään toinen haalarikaava:) Ensin vain tarttis ohjetta joltakin viisammalta miten tuo vetokejun kiinnitys tehdään siististi kun halutaan laittaa vetskari kankaiden väliin, mutta myös kiinnittää vinokantti samaan syssyyn.

  VastaaPoista
 6. Aajuska, myy minulle haalari! laitan viestiä, olen ihastunut siihen!

  VastaaPoista