tiistai 1. helmikuuta 2011

Pieniä onnistumisia!

Esikoinen ei tykkää "kovista housuista". Farkkujen pukeminen on työlästä. Eilen kävin kirpparilla, näin ison , toistametrisen palan farkunnäköistä kangasta. "Mitä lie", tuumin, mutta ajatukset riensivät heti meidän esikoiseen. Kangas on paksuhkoa, mutta joustavaa, farkkumaisuus on painettua, ei kudottua, priimakunnossa, ja maksoi ehkä noin 2 euroa!

Kotiin, kangas pyykkikoneeseen, vielä hiukan kosteana pöydälle.. Peruskaavat esiin, saumoja sinne ja tänne, pieniä koristuksia, ja avot!

Tänä aamuna kuultua: -Äiti saanko laittaa nämä heti tänään päälle! Arvatkaa että äidin sydäntä lämmittää kovasti!

Samalla pienimmällekkin poikaselle samanlaiset, hieman eri koristuksin. Vielä riittää keskimmäisellekkin, pitää kuulemma jo tänään ommella! Sen verran surullinen keskimmäinen oli kun ei hänelle vielä ollut omia. Onneksi en leikannut samoilla tulilla, sillä hoikkeliinimme olisi saanut liian isot pöksyt. Menevät pienimmän kanssa samoilla kaavoilla, lahkeen mittaa vain täytyy jatkaa.Pikasurautus vielä iltapalaksi. Harjoituskappale.


6 kommenttia:

 1. Ihanat housut, tämmöinen ompelu kannatta, mistä olis saanut housut kolmelle 2 eurolla(jos ei laksee työtä...)! Ei meidän pojillakaan ole farkkuja, liian kovat ja jäykät!

  VastaaPoista
 2. No on kyl hienot housut ja mukavat yksityiskohdat!
  Mun pitäs kans stretch farkkukangasta tai vastaavaa hankkia (tai on mul kyl vihreen värisenä jemmassa) jotta sais farkut neidille.
  (taitaaki tälle illalle kaivaa sen kankaan esille :D)

  VastaaPoista
 3. Joo ei meilläkään poika pidä tavallisia farkkuja, ostin kesää varten ohkasta farkkukangasta josta teen sitten shortseja ja farkkuja pitkillä ja lyhyillä lahkeilla, ja vyötärölle tietysti rento resori !

  VastaaPoista
 4. Ihanat! Millä kaavalla teit? oon ettiny tuommosiin housuihin kaavaa.. :) "Omasta päästä" piirretyt kaavat ei oikein onnistunu.. ;)

  VastaaPoista
 5. Nyt niitä on kaikille! Keskimmäinenkin poikanen sovitti eilen naama onnenhymyssä omiaan, ja saipa vielä niihin oikeen reteet takataskutkin aamuista mielipahaa lievittämään. Lopputilkuista vielä kokosin pikkuneidille farkkulegginsit :)

  Tyyne: K:n ja E:n housuissa kaavana jotkut Ottobren housut, siis pohjana, siitä sitten leikkelin lahjetta sopivannäköisiin paloihin. Taskut myös muokattu kangasta leikatessa. A:n housuissa oma kaavani, jolla olen tehnyt aiemmin velourhousuja. Soittelepa, voin kaivella sen Ottobren kaavan jostain.. :)

  VastaaPoista